Biografie

Jessica Meijer (1984) groeide op in Amsterdam. Na haar eindexamen aan het Vossius gymnasium studeerde zij Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam. Al na het eerste semester wist ze dat ze wilde schrijven. Maar voor het zover was, zou ze eerst haar studie afronden.

Ze schreef haar masterscriptie Stripdrift! over de acceptatie van de strip in Nederland als kunstvorm. In dezelfde periode publiceerde ze haar eerste proza-tekst over haar verslaving aan reality tv in de bundel Wat We Missen Kunnen. Een manifest tegen de overdaad. Daarnaast werkte ze samen met fotografe Cynthia Boll, in het kader van het vijfentwintig jarig bestaan van Hollandse Hoogte, aan een fotoserie I am Jessica. Deze serie van acht foto’s, begeleid met teksten, toont een portret van de vijfentwintigjarige Jessica die in 2010 op een belangrijk moment in haar leven is aangekomen. Ze was genezen van boulimia.

Hetzelfde moment vormt het eindpunt van Jessica’s autobiografische debuut Een blik Jodenkoeken. Hierin beschrijft Jessica stapsgewijs hoe de eetstoornis zich vanaf haar tiende ontwikkelde en haar leven beheerste.